ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Sieve filters

Sieve filters

Sieve filters zijn mechanische filters die de eerste stap vormen in het filterproces, namelijk als grof-vuil-filter. Het grof-vuil-filter haalt bladeren, ontlasting en voedselresten uit het vijverwater. Dit om de belasting op het biologische filtermedium zo gering mogelijk te houden. De scheiding gebeurt door een RVS-screen, met openingen van 200 tot 300 micron.

Trickle filters

Trickle filters

Trickle filters zijn biologische filters, die de tweede of derde stap in het filterproces vormen. Deze filters kunnen na een voorfiltering worden geplaatst, maar ook als extra toevoeging na een ander filterproces. Trickle filters zetten schadelijke afvalstoffen om in onschadelijke verbindingen. Filtreco trickle filters werken als druppel-units en voegen op deze wijze veel zuurstof toe aan het water.

Multiple chamber filters

Multiple chamber filters

Multiple chamber filters (kamerfilters) zijn complete filteropstellingen, die zowel gravitair als pompgevoed kunnen worden opgesteld. Bij deze kamerfilters komt het vuile water eerst in een borstelkamer, die als grof-vuil-filter dient. Vervolgens stroomt het naar de volgende kamers, gevuld met matten of bio-wheels, die zorgen voor de biologische werking.

Chamber filter gravity sieves

Chamber filter gravity sieves

Chamber filter gravity sieves (kamerfilter gravity sieves) zijn filteropstellingen die gravitair worden geplaatst. Speciaal aan deze filters is dat het een complete filteropstelling betreft, met een geïntegreerd sieve als grof-vuil-filter. Vervolgens stroomt het water naar de volgende kamers, waar de biologische filtering plaatsvindt met matten en bio-wheels.

Moving bed filters

Moving bed filters

Moving bed filters zijn complete filterinstallaties die pompgevoed werken. Het vijverwater gaat eerst door de sieve, waardoor alle grof vuil wordt gescheiden. Vanuit de sieve valt het water in de kamer eronder, die gevuld is met bio-wheels. Vervolgens gaat het water naar de volgende kamer(s), voor de biologische zuivering. Resultaat: een zeer goede waterkwaliteit.

Drum filters

Drum filters

Drum filters vormen de eerste stap in het filterproces en halen door middel van een met RVS-gaas bespannen trommel grof vuil uit het water, dat automatisch naar de riolering wordt afgevoerd. Doordat het gaas openingen van 70 micron heeft, wordt vrijwel alle vuil uit het water gehaald en kan het biologische filter achter de drum optimaal zijn werk doen.

Filtreco combi drum filters

Combi drum filters

Combi drum filters zijn zowel gravitair als pompgevoed te plaatsen. Door de combinatie van optimale grof-vuil-filtering met een trommelfilter en een moving bed filter als biologische filter, zijn deze filters de meest geavanceerde en onderhoudsarme oplossing. Door deze manier van reinigen wordt vuil automatisch naar de riolering of een drainagesysteem afgevoerd.

Specifieke filters

Speciale filters

Filtreco heeft nog enkele andere filters ontwikkeld, voor specifieke toepassingen. Zoals een compleet biologische plantenfilter voor de plantenliefhebber. En een proteïne-skimmer, voor het geval u last heeft van eiwit in de vijver. Filtreco levert ook een sieve pit, speciaal ontwikkeld voor zwemvijvers. Ook kunt u bij ons terecht voor een filter compleet op maat voor uw vijver.

Voor schoon water moet u het juiste filtersysteem kiezen voor uw eigen, specifieke situatie. Daarom heeft Filtreco het breedste aanbod koi-vijver-filters bij gerenommeerde dealers en gespecialiseerde installateurs. Met een ongekende servicegraad, de laagste storingsgevoeligheid en een groot installatiegemak.

Contact met ons team.

Rens van Dijk
Rens van Dijk
Commercial Assistant
Monique Verhoeckx
Monique Fischer-Verhoeckx
Office
Bram Hurkmans
Bram Hurkmans
Office
Erwin Driessen
Erwin Driessen
Managing Director
In de lange periode dat ik al Filtreco-dealer ben, is de service altijd al top geweest. Het is prettig werken met het Filtreco-team, dat goed meedenkt.