ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

HKS (Holland Koi Show)

Door: Filtreco team
Holland Koi Show

18, 19 en 20 augustus 2023 – Arcen (NL)

Filtreco is een vaste gast op dit veelzijdige evenement. Kom langs en bekijk onze producten met eigen ogen.

Holland Koi Show

De Kasteeltuinen te Arcen zijn jaarlijks het derde weekend van augustus het strijdtoneel van de Holland Koi Show. De vissen, die ook wel bekend staan als levende juwelen, kunnen zich verheugen in een enorme belangstelling van het Nederlandse publiek.

Het evenement is uitgegroeid tot een van de grootste koishows ter wereld. Vorige jaren passeerden er tijdens de drie show dagen meer dan 20.000 bezoekers de kasteelpoorten. De Holland Koi Show trekt bezoekers uit Nederland, Duitsland, België, Engeland en nog tal van andere landen. De zeer indrukwekkende showvissen, sommige exemplaren zijn bijna een meter lang, hebben schitterende kleuren. Deze worden gekeurd door een internationale jury.

Optimale waterkwaliteit voor de koi

Het is niet verwonderlijk dat de koi zo enorm populair is geworden bij de Nederlanders. Met hun majesteitelijke schoonheid en omdat ze volledig tam kunnen worden, stelen deze dieren menig hart. Het houden van koi vergt een goede voorlichting. De kunst is het bereiken van een optimale waterkwaliteit. Dit vereist geduld, goed inzicht en een zorgvuldig beheer: watermanagement zo u wilt. Nederlanders hebben vanouds een sterke band met water, het zit gewoon in onze genen. Menige Hollandse tuinvijver is een voorbeeld van perfect waterbeheer maar de top voor elke vijverliefhebber is het houden van koi. Nishikigoi Vereniging Nederland, organisator van de Holland Koi Show, zorgt voor voorlichting middels cursussen.

Met een bezoek krijgt u niet alleen waardevolle informatie over en een kijkje op kwaliteits koi. Ook de Kasteeltuinen zelf zijn voor de tuinhobbyist een bezoek méér dan waard. Als u even wilt bijkomen van het kleurengeweld op de show bieden de tuinen rust, ontspanning en toch ook weer prachtige vijvers met.…..koi!

Meer informatie Holland Koi Show

Contact met ons team.

Rens van Dijk
Rens van Dijk
Commercial Assistant
Monique Verhoeckx
Monique Fischer-Verhoeckx
Office
Bram Hurkmans
Bram Hurkmans
Office
Erwin Driessen
Erwin Driessen
Managing Director